AUS Akademi: “Lojistik ve Tedarik Zincir Yönetimi” Eğitimi Ankara’da Düzenlendi

İlk olarak SummITS’22 2. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi’nde, ERTICO ile iş birliği içerisinde, Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye) tarafından düzenlenen ve ardından gelen olumlu geri bildirimler doğrultusunda çevrimiçi platformda devam eden AUS Akademi Eğitimlerinin 8.'si, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın ev sahipliğinde Ankara'da yüzyüze gerçekleşti.

Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı ve AUS Türkiye Başkanı Esma DİLEK’in açılış konuşması ile başlayan eğitim programı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Çağrı Koç’un sunumuyla devam etti. 'Lojistik ve Tedarik Zincir Yönetimi' eğitimine kamu kurumları, belediyeler, üniversiteler ve özel sektörden yoğun bir katılım oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın odak alanlarından biri olan “Lojistik” alanında tüm gün süren eğitimde, Lojistik Yönetimi, Lojistik Bilişim Teknolojileri, Tedarik Zinciri Yönetimi, Tedarik Zinciri Ağ Tasarımı gibi birçok konu farklı yönleriyle ele alındı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak ülkemizde tüm ulaşım modlarına entegre, güncel teknolojileri kullanan, yerli ve milli kaynaklardan yararlanan, verimli, güvenli, etkin, yenilikçi, dinamik, çevreci, katma değer sağlayan ve sürdürülebilir akıllı bir ulaşım ağı oluşturmak ve ülkemizde AUS alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sunmak amacıyla AUS Türkiye tarafından oluşturulan 'AUS Akademi' çatısı altındaki çalışmalara katkı sunuyoruz. 

AUS Akademi çalışmalarına destekleri için Doç. Dr. Çağrı Koç Hocamıza, eğitime katılan tüm katılımcılara ve eğitimlerin planlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Eğitim konularını, sektörel ihtiyaçlara yanıt vereceğini değerlendirdiğimiz gelişen alanlar doğrultusunda, farkındalık ve bilinç oluşturabilmek için araştırarak belirlemeye çalışıyoruz. Eğitimlerin daha çok kişiye ulaşması ve faydalı olması amacıyla AUS alanında eğitim konu başlığı önerileriniz varsa aus.hgm@uab.gov.tr e-posta adresine göndererek bizimle paylaşmanızdan memnuniyet duyarız.

Fotoğraflar